Der startes nye ting….

men desværre er jeg stadig ikke særlig god til at få afsluttet ting.

Og dog. Har fået vasket et par strikkerier denne weekend, men de tørrer stadig så der er ingen billeder endnu. Med lidt held bliver der dog noget at vise i næste uge.

I mens har jeg fået startet hele tre nye projekter. Det ene er en gave så det kan jeg ikke vise. De to andre er sjaler og ingen af dem var på den liste jeg lavede den første januar. Typisk mig….

Det først er Jackson Square. Jeg har lavet det før og da der var en på Facebook som havde problemer med starten tilbød jeg min hjælp. Jeg valgte selv at starte op så jeg havde mulighed for at sende billeder for at lette forståelsen. Og det endte med vi begge kom godt i gang. Og jeg tænkte jeg lige så kunne fortsætte arbejdet. Og jeg har da fået lavet lidt selvom der er lang vej endnu….

Jackson Square WIP1

Det var jo ellers planen at jeg skulle i gang med Crazy Stripes jumper, men jeg nåede ikke at vinde garn op inden jeg gik i gang med sjalet så nu er conen i brug og blusen må vente. Det er nok meget godt.

Jeg skulle egentlig have haft gæster i dag. Vi skulle planlægge vores sommerferie som går til Californien. Men det blev desværre aflyst på grund af sygdom. Det var jeg meget ked og tænkte jeg ville trøste mig med at starte et nyt projekt. Jeg købte noget Lace Merino hos Garnladen for to uger siden og ville gerne i gang med noget hulmønster i det. Og efter et kig i mit Ravelry bibliotek faldt valget på Gamayun Bird. Det er et lidt udfordrende hulmønster, hvor der skal tælles konstant. Men det bliver super fint. Jeg er stadig på pind to så der er ikke meget at vise. Det skulle da lige være hvor fint det er med matchende maskemarkører. Ja, jeg er nemlig sådan en som skal have markører som matcher både hinanden og det strik jeg er i gang med. Ja, det er tosset, men man bliver så glad af det 🙂

Grey Gamayun Bird_WIP1 Næste indlæg bliver formentlig med et færdig projekt, medmindre jeg finder noget andet jeg bare må dele med jer…..

 

 

14 Comments

 • Lina Aggerholm

  17. februar 2016 at 21:14

  Jeg skal helt klart strikke nogle flere sjaler fra bogen, men skal lige synke følelsen at det rent faktisk lykkes mig at strikke det. Og nu her bagefter kan jeg godt grine lidt for det var jo super nemt. men ingen tvivl om at det ALDRIG var gået uden din overstættelse.
  Jeg har dog tilladt mig at købe noget billigt garn i Netto så jeg kan sidde og rode med lidt strømpe strikning når vi køre til KBH (Bor på Lolland) og når jeg har strikke veninderne på besøg. Så dur det bare ikke det der lace strik, fordi man, som du selv skriver, skal tælle hele tiden.
  Og som alle andre strikkere har jeg nogle ting liggende som skal gøres færdig, men som jeg er gået lidt i stå med. Lige nu er det lace som fanger og jeg har allerede indkøbt forsyninger og skal rigtig eksperimentere med forskellige typer garn.
  Er glad for at jeg kan skrive at sjalet lykkes og jeg glæder mig til jeg skal bruge det og vise det frem. Det kan tilmed være at der kommer nogle bestillinger og ønsker ind fra familie og venner når de først ser vidundret. Smiler.
  Mange knuz fra Lina

  Svar
 • Lina Aggerholm

  17. februar 2016 at 13:51

  Hej Lisbeth.
  Så blev det færdig. Mit sjal og hold op det var hele forsøget værd. jeg skal nok sende billeder en af dagene. det er sådan lidt mærkeligt men man føler sig underlig tom efter sådan et projekt, alle forberedelserne, indkøb af garn, udregninger og oversættelse af mønster og pludselig bum så blev det færdigt.
  Kan se at jeg har strikket det samme sjal som dig nemlig madli’s sjalet. Jeg har strikket mit i silke.
  Ved at mit projekt vil blive højt elsker og brugt flittigt og jeg overvejer lidt om der skal strikkes et par stykker sådan til jul og gaver.
  Endnu engang tak fordi du har hjulpet og super med den oversættelse.
  Rigtig mange knuz fra Lina

  Svar
  • Lisbeth

   17. februar 2016 at 17:08

   Hvor er det dejligt at høre du er blevet så glad for det. Det er også et super flot mønster. Og når man først har fanget mønstret er det heller ikke så slemt. Jeg møder sjældent den tomme følelse da jeg som regel altid har gang i så mange ting at jeg mentalt er færdig med det før jeg rent fysisk er.
   Men det lyder som nogle gode gaver. Men hvad med ikke også at prøve nogle af de andre? (Lokke lokke 😉)
   Og det var så lidt med den hjælp og bliver bare så glad over den glæde jeg kan mærke fra dig nu.
   Knus Lisbeth

   Svar
 • Lina Aggerholm

  28. januar 2016 at 00:36

  Hej Lisbeth.
  Tusind tak for godt råd omkring boblerne, jeg øver videre og håber på et lidt bedre resultat. Heldigvis er jeg ikke total nybegynder udi lace strik men er heller ikke en vildt øvet lace strikket. Nok sådan lidt imellem. Men er bare voldsomt facineret af resultatet og kan godt lide en udfordring, derfor besluttede jeg mig for at nu skulle det være mht det Estonia lace. Bogen har stået i bogreolen i 2 år. Jeg har også strikket andre ting og sager, men er desværre sådan meget privat omkring det. Jeg er hverken på Instagram eller Pinterest og har kun en facebook profil hvor jeg har lagt meget lidt af mit kreative ud. Jeg laver også andre ting foruden strik og bliver tit inspireret. Forstår godt du er nysgerrig og skal nok sende dig nogle billeder hvis du har lyst af lace sjalet.
  Endnu engang tak for din store hjælp. Og hurra for internettet. Bor på landet og har ikke nogen som lige ved så meget om lace strik.
  Mange knuz fra Lina

  Svar
  • Lisbeth

   28. januar 2016 at 06:35

   Jeg kan bestemt godt forstå din fascination, har det på samme måde. Jeg har lavet et par ting efterhånden og føler mig bestemt heller ikke som hardcore lacestrikker ☺️ Men at det stadig er en udfordring tror jeg er med til at gøre det sjovt.
   Og det er helt ok at være privat omkring det. Jeg er meget bevist om hvor jeg deler mine ting, så det primært rammer hvor det har interesse og ikke alle. Du skal være meget velkommen til at sende billeder hvis du har lyst, men kun hvis du har lyst. 😉

   Svar
 • Lina Aggerholm

  27. januar 2016 at 12:56

  Hej Lisbeth.
  Lige et hurtigt spørgsmål. Det går rigtig godt med mit lace sjal og oversættelsen er helt korrekt, dog her jeg problemer med at lave de bobler så de ser pæne ud. Lige nu ligner det bare garn klatter som er tværet ud. Retter det sig efter vask eller har du et eller andet godt råd????
  Mange hilsner fra Lina

  Svar
  • Lisbeth

   27. januar 2016 at 22:49

   Hej Lina,
   Dejligt at høre det går godt med oversættelsen. Knap så godt med boblerne.
   Mit råd er desværre kedeligt, det er nemlig at øvelse gør mester. Jeg havde også selv problemer i starten, men pludselig begyndte de at blive pæne. Eller helt pludselig var det ikke 😉 Jeg prøvede at jævne omslagningerne mens de var på begge pinde inden jeg lavede selve masken. Og når jeg lavede selve masken prøvede jeg at undgå at hive for meget i det og arbejde i meget små bevægelser.
   Håber det lykkedes for dig at få dem fine.
   Har du en blog eller instagram eller noget hvor jeg kan følge udviklingen? Jeg er jo pisse nysgerrig 😊
   Hilsen Lisbeth

   Svar
 • Lina Aggerholm

  19. januar 2016 at 12:12

  Tak Lisbeth, ville bare lige være helt sikker. Jeg skriver hvis der dukker noget op som jeg ikke forstår, men syntes at din strikke ordbog er rigtig god. Fortsat god uge til dig.
  Knuz fra Lina

  Svar
 • Lina Aggerholm

  19. januar 2016 at 01:07

  Har fået rigtig godt styr på oversættelsen og det ser faktisk lovende ud men har lige et spørgsmål til oversættelse: sl 1 pwise wyf. Jeg får det til 1 maske løst af med garnet foran, men er det rigtigt?????
  Tak for en super god ordbog, den er guld værd.
  Knuz fra Lina

  Svar
  • Lisbeth

   19. januar 2016 at 09:42

   Hej Lina,
   Tak for de søde ord. Og du har helt ret, og den skal tages løs af som var det en vrangmaske.
   Fortsat god strikkelyst
   Lisbeth

   Svar
 • Lina Aggerholm

  17. januar 2016 at 17:13

  Uh ser godt nok spændende ud med det sjal med hulmønster. Ikke at man kan se så meget endnu, men tror at det nok skal blive pænt. jeg forsøger at oversætte fra Estonia bogen, men det kniber med at få oversat selve begyndelsen, det andet tror jeg faktisk jeg har lidt styr på takket være din oversættelse. Vi må se hvad der sker. Indtil da forsætter jeg bare med mit tulipan mønster som jeg mangler 30 cm af endnu. Det er hyggeligt at sidde med og jeg nuder for hver tulipan jeg har strikket at se at jeg er kommet videre.
  God søndag til dig Lisbeth.
  Knuz fra Lina

  Svar
  • Lisbeth

   17. januar 2016 at 18:52

   Ja, det er spændende.. Men hold så op der skal tælles 😳 Der er ingen direkte mønster gentagelser i højden selvom det ligner hinanden. Men alle 127 pinde er tegnet i diagram.
   Godt du er ved at have styr på bogen så kan du snart komme i gang 😉 og det lyder godt med tulipaner. Jeg er virkelig begyndt at savne forår og god ide at strikke blomsterne når nu de ikke kan være med udenfor ☺️
   Rigtig god søndag aften til dig også
   Strikke hilsner Lisbeth

   Svar

Skriv et svar